‘t Vaerkenskot is een geheel vrijstaand appartement, met een eigen ingang en een privé tuin.

Het appartement is voorzien van:
• een slaapkamer van 20 m² met een tweepersoons bed. (voorheen het varkensgedeelte)

• een grote, algemene leefruimte van 60 m²
• 6 stoelen + een 8 pers. handgemaakte eikenhouten tafel
• 2 lederen fauteuils en een 2-persoons lederen bank
• een mooie houtkachel voor de koude dagen
• een radio/cd speler
• er is wifi aanwezig voor het eventuele contact met de buitenwereld

• een tweede slaapruimte voor 2 personen is gesitueerd op een vide van 15 m²

• een open keuken, voorzien van de meest noodzakelijke apparatuur. (o.a. 6-pits kook/oven element, een koel/vrieskast, een nespresso-apparaat en een magnetron)

• een bijzonder fraaie badkamer + toilet

• bij de tuin hoort een aanpandige serre, heerlijk om uit de wind te relaxen en te genieten van de mooie planten, aardbeien, druiven, paprika’s en al wat het land ons biedt.

Geniet van het buitenleven!

Een uniek gebouw dat uit twee ruimten bestaat. In het kleine gedeelte werden eind 1800/begin 1900 de “keutjes” (varkens) opgefokt en in het grotere deel bevond zich de meststal voor de overige dieren.

Nadat de functie van boerenbedrijf overging in de functie van woon-boerderij, veranderde ook de functie van ’t Vaerkenskot. Tot 2003 was het Vaerkenskot een opslag voor oude auto’s, de grasmaaier, een hoop straatstenen en werd het door kinderen uit de buurt gebruikt om verstoppertje te spelen.

Vanaf 2003 is het Vaerkenskot langzaam veranderd van een opslagplaats in een aantrekkelijk appartement.
Met de mooiste materialen, veel inzet en creativiteit, heeft het appartement de authentieke uitstraling van vroeger en de luxe van nu.

Een tweede thuisgevoel, dat is wat we hebben willen bereiken met het ’t Vaerkenskot.
Letterlijk en figuurlijk weer op adem komen en genieten van de rust en de ruimte van het platteland.

Ons “landgoedje” is gelegen aan de rand van het mooie ringdorp Dreischor. Dreischor is bekend om de vlasteelt in vroegere tijden. De vele zwartgeteerde vlasschuren zijn een blijvende herinnering aan deze periode.

Dreischor (Zeeuws: Dreister) is een ringdorp in de gemeente Schouwen-Duiveland, in de provincie met de meeste zonuren, Zeeland. Het dorp heeft 994 inwoners (2010) die Reisenaers genoemd worden. Dreischor is vanaf 1973 een beschermd dorpsgezicht en daarmee een van de beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland. In 2001 werd het dorp verkozen tot ‘Groenste dorp van Europa’.

Het wapen van Dreischor bestaat uit drie schapen op een schor van sinopel (groen) in een veld van azuur (blauw). Het komt voor op een schilderij uit 1540 en werd als gemeentewapen bevestigd op 31 juli 1817.

De vlag van Dreischor is gebaseerd op de kleuren van het wapen en bestaat uit een diagonale witte baan in een blauw vlak. Op de baan staan drie groene ovalen, die de drie schorren voorstellen. De vlag werd vastgesteld door de gemeenteraad op 7 april 1954, waarmee Dreischor de eerste gemeente was op Schouwen-Duiveland met een officieel vastgestelde vlag.